Frankie Lee

Een dressuurhengst met een top-instelling

Frankie Lee, de zeer getalenteerde hengst die in 2019 in Mecklenburg-Vorpommern werd goedgekeurd, is inmiddels ook erkend bij het Oldenburg, Westfaalse, Hannoveraanse en Rheinlandse stamboek.

Frankie Lee stamt af van de hengst Franziskus, die onder Ingrid Klimke succesvol Grand Prix loopt. Zelf liep Frankie Lee zich direct al enkele keren in de kijker in jonge paarden rubrieken. Hij kreeg telkens hoge cijfers voor zijn uitmuntende en zeer expressieve draf. Zo was Frankie Lee een van de hoogst geplaatste hengsten in de sporttest in Münster-Handorf. Voor alle onderdelen scoorde de elegante hengst cijfers dik boven de 8 met zelfs een 9 voor de totaal indruk. Frankie Lee was de beste dressuurhengst van de 14-dagen test in Neustadt-Dosse. Hij werd dressuurkampioen met 8,95 gemiddeld. Hij kreeg ook van de testruiter de hoogste punten van de dag, namelijk een 9,5. Frankie Lee kreeg voor bijna alle onderdelen een 9 of hoger. Voor zijn draf kreeg hij zelfs een 9,5.

In 2022 selecteerde Frankie Lee zich voor de WK selectie in Duitsland én behaalde een ticket voor het Bundeschampionat. Frankie Lee behaalde tijdens het Bundeschampionat een finale plaats en liet een zeer goede proef zien. Zijn test werd beloond met een vijfde plaats. Inmiddels wordt Frankie Lee verder opgeleid en uitgebracht door Kim Alting. Scores van ver boven de 70% zijn voor dit duo geen uitzondering. Wij zijn ervan overtuigd dat Frankie Lee en Kim een geweldige toekomst tegemoet gaan.

De Hannoveraanse staatpremie-merrie Sympathie is de moeder van Frankie Lee. Zij is van de hengst Spörcken die afstamt van topvererver Sir Donnerhall I, uit een moeder van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx. Sympathie won overtuigend de merriekeuring in Wittingen. Ook bracht ze Full of Dreams (v. Fürstenball) die in 2022 werd goedgekeurd als hengst. Aan moederskant gaat de lijn via de invloedrijke hengsten San Amour, Dauphin en Brentano terug naar de volbloed merrie Wise Girl xx. Uit de merrielijn komen de goedgekeurde hengsten Samarant (v. Sandro Hit), Fidelity (v. Fiderdance), Dantander Hit (v. Dancier), Worcester (v. Weltmeyer) en Wild Life (v. Warkant). Ook het Grand Prix-paard Special Agent (v. Sandro Hit) komt uit Frankie Lee’s merriestam.

Frankie Lee is een dressuurpaard met een top-instelling en een werkelijk ter voorbeeld stellend bewegingsmechanisme. Zijn nakomelingen zijn veelal chique en kunnen erg goed bewegen.

 

Goedgekeurd bij Mecklenburg-Vorpommern, Westfalen, Oldenburg, Hannover en Rheinland

WFFS Negatief/Geen drager van het gen

Details

Category
Hengsten
Colour
Bruin

Gender
Hengst

Year of birth
2017

Additional terms

Images