Daxx

DAXX 

Zeer compleet paard! 

Daxx is een uiterst interessant gefokte Hannoveraanse hengst. Zijn vader is de miljoenen hengst Dynamic Dream, zijn moeder is van de Grand Prix-hengst Escolar x de Grand Prix-hengst Sir Donnerhall.

Vader Dynamic Dream ( GP-hengst Dream Boy x GP-hengst Sir Donnerhal I) is zeven jaar en al veel besproken. Hij werd als 2.5 jarige kampioen op de keuring in Westfalen en kwam voor 1.9 miljoen euro in handen van Adreas Helgstrand. Daarna werd hij in Denemarken goedgekeurd en liep daar zijn 14-dagen test. Door een ernstige blessure kan Dynamic Dream niet meer een sportcarrière tegemoet zien. In de fokkerij maakt hij al naam met een tiental goedgekeurde zonden uit de eerste jaargang 2021, waaronder deze Daxx.

Ook de moederlijn van Daxx is sterk. Moeder is Rheinlandse merrie Escada. Zij is van de populaire Grand Prix-hengst Escolar die onder Hubertus Schmidt furore maakte en nu stempelhengst is in de dressuurpaardenfokkerij.
Hij heeft de Westfaals ‘E-lijn’ weer op de kaart gezet. Escamillo is één van zijn bekendste zonen.

De hengst won zilver en brons op het WK voor jonge dressuurpaarden en heeft al weer ruim 30 goedgekeurde zonen.

Tweede moeder is de staatspremie-merrie Sidona van Sir Donnerhall I x Florestan I x Feuerfunke xx, drie topverervers op rij. Sidona bracht naast Escada de Lichte Tour merrie Escona 8, ook van Escolar.Zij loopt in Amerika onder Jan Ebeling. Van Siant Amour bracht Sidona de merrie Santa Claire die moeder is van Fogel vom Lauf die op het WK voor jonge dressuurpaarden liep.  

Daxx is een geweldige meewerkende hengst die heel mooi getekend is. Donkerbruin, kol, smalle bles en vier maal wit maken hem tot een zeer elegante verschijning. Hij heeft darnaast een erg mooi silhouet en drie zeer goede gangen. Kortom, een zeer compleet en modern dressuurpaard.

Goedgekeurd: OLDENBURG, WESTFALEN 

Details

Category
Hengsten
Colour
Donkerbruin

Gender
Hengst

Year of birth
2021

Height
172 cm

Additional terms

Images