Filou

Prachtige donkere vos die reservekampioen van 50-dagen test werd


Dinja: “Filou is de ballerina! Hij heeft zo veel gummy.”

De prachtig gemodelleerde donkere vos Filou deed direct na zijn goedkeuring in Oldenburg en Hannover van zich spreken. Zijn drie fantastisch goede basisgangen, gekoppeld aan zijn meewerkende karakter en werkwilligheid, maakten Filou tot de reservekampioen van zijn verrichtingstest met maar liefst 8.84 punten. Voor zijn karakter en werkwilligheid kreeg hij maar liefst een 9.5. Voor zijn draf ontving hij een 8.5 en voor zijn galop en stap ontving hij een 9.0.

Ook in het najaar presteerde Filou goed in de 50-dagen test in Adelheidsdorf. Hij slaagde met de goede score van 8,35, met acht keer het cijfer 8,5. Dit cijfer kreeg hij voor onder meer zijn draf en galop, werkwilligheid en karakter. Ook voor rittigkeit en rittigkeit onder de testruiter kreeg Filou een 8,5.

Filou is gefokt door Christine Arns-Krogmann, die zich al heeft bewezen in de fokkerij met paarden zoals Isabell Werths Grand Prix-paard Weihegold en de Totilas-zoon Total Hope. Filou’s vader is de steeds belangrijk wordende For Romance I en van moederszijde voert hij het geliefde Sir Donnerhall bloed. Dan volgen dochters van de Anglo’s Lavauselle AA, Inschallah AA en de volbloed Perfekts xx in zijn pedigree.

Moeder Pandora is een grootte, lang gelijnde, bloedgemaakte merrie. Haar bloedopbouw is een verfrissing voor de dressuurfokkerij. Mede daardoor is deze interessante merrie erg geliefd bij het Oldenburg Stamboek. Ze werd kampioen tijdens de Oldenburger Elite Stutenschau 2011 en heeft meerdere malen een hoge klassering ontvangen bij Rijpaardproeven. Als driejarige kwalificeerde ze zich voor de finale van het Landeschampionat (Rastede), ook werd ze dat jaar genomineerd voor het Bundeschampionat.

Pandora bracht ook de goedgekeurde hengst Don De Niro (v. De Niro), die helaas te vroeg gestorven is aan de gevolgen van een beenbreuk. Haar dochter Pandora Lady is de moeder van de bij het KWPN goedgekeurde Toto’s Design US (v. Totilas).
Uit de moederlijn komen ook de goedgekeurde hengsten Royal Rhythmik (v. Royal Hit), Sanletto (v. Sandro Hit) en Dream On (v. Depardieu).

In het najaar van 2021 kwam Filou op stal bij Dinja van Liere om verder opgeleid te worden.

“Filou is een kast van een paard, heel imposant en ook heel chique”, vertelt Dinja. Ze beaamt de kwaliteiten van de hengst: “Hij zit als een huis! Hij heeft een ruime galop en zijn draf heeft een hele mooie veer. Hij heeft heel veel souplesse, loopt altijd berg op en heeft een mooi silhouet. Voor mij is hij de ballerina.”

GOEDGEKEURD: OLDENBURG, HANNOVER, RHEINLAND

WFFS NEGATIEF 

Details

Category
Hengsten
Colour
Donkere vos

Gender
Hengst

Year of birth
2016

Height
175 cm

Additional terms

Images

Videos

Pedigree

FILOU

FOR ROMANCE I

FUERST ROMANCIER

FÜRST HEINRICH

RONJA

GESINA

SIR DONNERHALL I

GESINE

PANDORA

SIR DONNERHALL I

SANDRO HIT

CONTENANCE D

PAVEDENA X

LAVAUZELLE X

PRIMERA X