Ozzy TN

Combinatie van de beste Duitse en Nederlandse bloedlijnen

Ozzy TN

KWPN verrichting: negens voor houding & balans en voor rijdbaarheid & instelling!

De zeer elegante Ozzy TN is de eerste KWPN goedgekeurde zoon van de in Duitsland populaire KWPN’er Ibiza, de Desperado-zoon die op Lichte Tour-niveau wordt uitgebracht door Emmelie Scholtens. Aan moederszijde is Ozzy TN gefokt uit de For Romance I-dochter Marabella, die via Blue Hors Zack terug gaat op de stempelhengsten De Niro, Classiker en Weltmeister. Zo zijn in Ozzy TN de beste Nederlandse genen gecombineerd met de beste Duitse bloedlijnen. De door C. Ortmann-Ellerbrock uit Friesoythe (Duitsland) gefokte Ozzy TN werd eerder al goedgekeurd bij het DSP.

Vader Ibiza is een zoon van Emmelie Scholtens Grand Prix-paard Desperado N.O.P. uit een moeder van Jazz x Contango en gaat terug op Amor-dochter Wendy, de wereldberoemde stam van wijlen Huub en Tiny van Helvoirt. De populaire Ibiza is goedgekeurd bij het Oldenburger en Hannoveraner Verband. In Duitsland heeft de hengst inmiddels 28 gekeurde zonen.

De moederlijn van Ozzy TN gaf door de jaren heen al tal van goedgekeurde hengsten en sportpaarden. Oldenburger-premiemerrie Marabella is de moeder van Ozzy TN en ze is een dochter van For Romance I, de tweevoudig Oldenburger-kampioenshengst die tevens zeer succesvol is uitgebracht in de internationale Grand Prix. Ozzy’s grootmoeder is de staatspremiemerrie Madira, zij stamt af van de Grand Prix-hengst Blue Hors Zack. Blue Hors Zack werd als driejarige al tot kampioen uitgeroepen op de KWPN Hengstenkeuring en werd in 2019 gekroond tot Deens kampioen. De moederlijn van Ozzy TN vervolgt met de elite dochter Marnie. Marnie tekent voor het moederschap van het Intermediaire II-paard Zam Pano (v. Glock’s Zonik), alsmede van het Prix St. Georges-paard Daktylius OLD (v. Don Romantic) en het ZZ-Zwaar-paard Zabine (v. Blue Hors Zack).

Verder is Ozzy TN nauwverwant aan de Grand Prix-hengst Sieger Hit en de Lichte Tour-hengsten Silver Black, Winehouse, Desiderio en Hotshot. De bekendste hengst uit Ozzy’s moederlijn is echter de beroemde Fürstenball, die te boek staat als één van de meest toonaangevende hengsten uit de F-lijn.

Tijdens het KWPN Verrichtingsonderzoek viel Ozzy TN iedere keer weer positief op. Met onder meer een 9,0 voor houding en balans en een 9,0 voor rijdbaarheid en bewerkbaarheid kwam Ozzy uit op een eindscore van maar liefst 83,00 punten. Voor zijn galop, souplesse en aanleg als dressuurpaard verdiende Ozzy een 8,5. Ozzy TN werd met lovende kritieken ingeschreven bij het KWPN.

Details

Category
Hengsten
Colour
Bruin

Gender
Hengst

Year of birth
2019

Additional terms

Images