McLaren

KWPN-multikampioen McLaren

Dinja: “McLaren is een droompaard, hij is ontzettend knap en super lief!”

McLaren is een dynamische, prachtige en bewegings-sterke zoon van de Oldenburg-kampioenshengst en Burgpokal-finalist Morricone uit een moeder van Sir Donnerhal I - Akzent II. Moeder Samatha bracht naast McLaren een Zware Tour paard, twee Lichte Tour paarden en een Z2-paard. Ulf Tönjes uit Ganderkesee is de fokker van McLaren.

McLaren imponeert met zijn elastische, lichtvoetige bewegingen en afdruk van het achterbeen. Onder het zadel beschikt hij over ontzettend veel balans, go en een ongecompliceerde, werkwillig karakter. Hij sloot het KWPN verrichtingsexamen af met 83,5 punten. In het rapport prees de jury zijn bereidwilligheid, hiervoor kreeg McLaren een 9. Als vierjarige haalde hij met glans de finale van de Pavo Cup. Van gastruiter Philipp Hess kreeg hij als enige de ultieme 10!

Onder Dinja van Liere won de hengst de KWPN Hengstencompetitie in de klasse L. De juryleden van de hengstencompetities spraken met louter superlatieven. Ze waren niet alleen lovend over zijn bewegingen, maar ook over zijn werkwilligheid, harmonie en balans. In de klasse M presteert McLaren weer ontzettend goed, hij heeft alweer twee wedstrijden gewonnen met hoge punten. In handen van Dinja van Liere scoorde hij telkens negens en hoger voor de draf, galop en harmonie.

Het afgelopen jaar plaatste McLaren zich ook voor het Bundeschampionat in Warendorf.

McLaren’s moeder, de Staatspremie en Elite merrie Samatha, bracht al de succesvolle Inter I merrie Fiolina van Nadine Kraus en het in Amerika active Prix St.Georges-paard Tokayer van Amy Swerdlin. Samatha is de zus van de succesvolle Inter I paard Sumpatico en het ZZ-Zwaar paard Souverän’s Parade. Moedersvader Sir Donnerhall I, Hauptprämiensieger, Oldenburger Landskampioen, Bundeschampion en vicewereldkampioen, behoort tot één van de meest gewilde verervers van Duitsland. Met Akzent II wordt de pedigree van McLaren afgerond met nog een topvererver, meer dan 50 nakomelingen zijn succesvol tot en met Grand Prix Niveau.

McLaren kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding en kan daarnaast elegantie, lichtvoetigheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. In 2022 werd zijn eerste volledige jaargang veulens geboren. Het zijn rassige, fijn bewegende veulens. Met hun elegante voorkomen, lijken ze veel op hun vader. Zijn zoon Sting (uit een moeder van Dream Boy) was de topper van de online veiling van veulenveiling Borculo.

Op de KWPN afstammelingskeuring toonde McLaren een uniforme groep veulens. Zijn vijf aanwezige veulens vielen op met mooie modellen en veel ras. Op het gepubliceerde scoreformulier scoorden de McLaren-veulens bovengemiddeld op model, uitstraling en ontwikkeling.

Bert Rutten: “Een collectie royaal ontwikkelde en aansprekende veulens met een mooie halsvorm. In beweging valt de lichtvoetigheid, de ruimte en de voorbeentechniek op.”

Goedgekeurd: KWPN, OLDENBURG, WESTFALEN,HANNOVER

WFFS Negatief/Geen drager van het gen

Details

Category
Hengsten
Colour
Bruin

Gender
Hengst

Year of birth
2017

Height
169 cm

Additional terms

Images

Videos