Nashville Star

Verrichtingskampioen KWPN 2022!!!

Nashville Star is een sterk bewegende, complete hengst van Kristina Bröring-Sprehe's Olympiade-paard Desperados FRH. Op de KWPN Hengstenkeuring was Nashville Star een van de smaakmakers van de keuring. Tijdens het najaarsverrichtingsonderzoek van het KWPN maakte de chique zwarte hengst, gefokt door L. Martens & dochters uit Zuidveen, de verwachtingen meer dan waar. Met 87.50 punten werd hij de verrichtingskampioen!


Als veulentje was Nashville Star al opvallend en werd een van de prijstoppers van de Elite veulenveiling in Borculo. Met zijn prachtige model en sterke bewegingen bleef hij indruk maken op hengstenkeuringen. Eerst werd Nahville Star goedgekeurd in Westfalen en met zijn uitstekende verrichtingsonderzoek werd hij ook door het KWPN goedgekeurd.

De verrichtingsjury onder leiding van Bert Rutten was enthousiast over de verrichtingen van Nashville Star. Rutten: “Een chique hengst met een mooi dressuurmodel. Hij is lichtvoetig, denk altijd naar voren, wil graag werken, heeft veel go en een heel fijn karakter.” Over de stap zei Rutten: “Hij stapt met veel ruimte, altijd zuiver en komt altijd goed tot schrijden. De stap is een van de speerpunten in onze fokkerij en Nashville Star is hier een heel goed voorbeeld van!” De hengst kreeg voor de stap dan ook 95 punten. Voor de draf en galop scoorde Nashville Star 85 punten. Rutten roemde in zijn commentaar over de draf en galop het goede achterbeengebruik, mooie voorbeentechniek en enorme schakelvermogen. De overige punten waren: souplesse: 85, houding & balans: 85, rijdbaarheid & instelling: 90, aanleg als dressuurpaard: 85. Met 87.5 punten mag Nashville Star zich de verrichtingskampioen noemen.

Nashville Star loopt in handen van Dinja van Liere in de klasse L van de KWPN Hengstencompetitie. In de eerste twee wedstrijden werd de hengst derde. In Kronenberg scoorde Nashville Star 86,2 punten, Ermelo werd het eindtotaal 86,4. Voor de stap kreeg hij telkens een 9. Voor de draf en galop kwamen de cijfers ook altijd dik boven de 8.

Nashville Star is de eerste bij het KWPN-gekeurde zoon van Desperados FRH. Deze internationale Grand Prix-hengst werd door Kristina Bröring-Sprehe succesvol uitgebracht op de Olympische Spelen in zowel Londen als Rio de Janeiro. De moeder van Nashville Star is Ezrasijgje, een ster-merrie van de Grand Prix keurhengst Westpoint. Verder in de pedigree van Nashville Star vinden we de predicaatrijke merrie Rasijgje. Rasijgje is een elite, preferent, prestatie, sport-(dr), PROK-dochter van de hengst Montecristo, deze merrie is zelf op ZZ-Zwaar-niveau uitgebracht in de dressuursport. Rasijgje bracht de sportpaarden: het Zware Tour-paard Walskoning (v. Jazz), het ZZ-Licht-paard Barleduc (v. Rubin Royal), alsmede één Z2 en één Z1 geklasseerd-dressuurpaard. De moederlijn van Nashville Star vervolgt met de preferente hengst Flemmingh. Diens dochter is de prestatie-merrie Lesijgje, die meerdere Z-geklasseerde dressuurpaarden voortbracht in combinatie met de hengsten Metall en Havidoff.

 

WFFS Negative

Details

Category
Hengsten
Colour
Zwart

Gender
Hengst

Year of birth
2018

Height
168 cm

Additional terms

Images