Mauro Turfhorst

WK-finalist! 

Dinja: “Mauro is een stoere bink, een echt mannetje!”

Mauro Turfhorst is een zwarte parel die als driejarige al erg positief opviel op de hengstenkeuring in Den Bosch. Ook onder het zadel maakt het fokproduct van Jan Greve uit Haaksbergen de hooggespannen verwachtingen meer dan waar! De reserve kampioen van het KWPN Verrichtingsonderzoek was onder meer finalist bij de vijfjarigen op het WK voor jonge dressuurpaarden.

In 2021 werd Mauro Turfhorst met 84 punten als reserve kampioen ingeschreven bij het KWPN stamboek. De verrichtingsjury was lovend over de verrichting van Mauro: “De hengst loopt altijd berg op. Hij heeft een heel fijn karakter, is werkwillig en denkt altijd goed mee.” Mauro Turfhorst scoorde zeven keer een 8,5 en een 8.

De verrichtingstopper vervolgde zijn opleiding bij Dinja van Liere. In de Hengstencompetitie klasse L werd Mauro Turfhorst tweede achter McLaren met 86 punten en weer een 9 voor de galop. In september 2022 liep Mauro zich in de kijker tijdens het WK voor Jonge Dressuurpaarden, hij werd finalist bij de vijfjarigen dressuurpaarden. Ook tijdens de hengstencompetitie in de klasse M scoorde Mauro goed. In de drie gereden wedstrijden behaalde hij telkens meer dan 85 punten. Op alle onderdelen kwamen de cijfers nooit onder de 8,5 en in Exloo kreeg hij een 9 voor harmonie. Daar zei de jury: “Deze hengst is werkwillig, goed aan de hulpen en blijft mooi geconcentreerd op de ruiter. Daarom krijgt hij een 9 voor de harmonie en een 8,8 voor de totaalindruk.”

De zwarte hengst stamt af van de Grand Prix-hengst GLOCK’s Zonik die onder Edward Gal driemaal Nederlands kampioen werd in de Zware Tour en team zilver won op het EK in Rotterdam.

De moeder van Mauro is Hidaylia. Zij is een stermerrie van Negro uit de voorlopige keurmerrie Daylia van Scandic. Dan volgt in de pedigree Gribaldi en Nimmerdor. Kortom vijf topsport hengsten op rij die garant staan voor de ijzersterke bloedopbouw.

Mauro Turfhorst komt uit de beroemde prestatie- en predikaatrijke Daula-stam (Merrielijn 31, fokfamilie 20). Zijn moeder is de elegante, langgelijnde Negro-merrie Hidaylia .

Uit de directe moederlijn komen de Lichte Tour-merrie Vivalia (v. Biotop), de Grand Prix-merrie Cavalia (v. Sir Donnerhall I), de KWPN goedgekeurde hengsten Farmer (v. Voltaire), Jimtown (v. Darco) en Pardon (v. Weyden).

Verder stammen de KWPN goedgekeurde hengsten Majesteit (v. Ishan xx), For Gribaldi (v. Gribaldi), Safarie (v. Farn) en de Grand Prix-hengst Hierarch (v. Cocktail) uit de merrielijn van Mauro Turfhorst. Daarnaast komen de goedgekeurde hengsten Janeiro Platinum (v. Sezuan), Gershwin (v. Vivaldi), Norton L (v. Nimmerdor), Jazzman (v. Jazz) en Caratino Z (v. Calvaro Z) uit de merriestam.

Ook veel sportpaarden komen uit de beroemde Daula-stam. Acht paarden zijn Grand Prix geregistreerd en vier hebben het hoogste niveau in het springen behaald. Ruim 20 paarden lopen of liepen op Inter I-niveau.

Inmiddels zijn de eerste twee jaargangen van Mauro Turfhorst geboren. Dit zijn rastypische, mooie en complete veulens. Mauro Turfhorst geeft stoere veulens met veel model.

Goedgekeurd bij KWPN.

WFFS Negatief/Geen drager van het gen

Details

Category
Hengsten
Colour
Zwart

Gender
Hengst

Year of birth
2017

Height
170 cm

Approved
KWPN

Additional terms

Images

Pedigree

MAURO TURFHORST

GLOCK'S ZONIK N.O.P.

BLUE HORS ZACK

ROUSSEAU

ORONA

ROMANIK

ROMANOV

DUNJA

HIDAYLIA

NEGRO

FERRO

FEWRIE

DAYLIA

SCANDIC

PEARLLIA