Kaiser Weltino

Kaiser Weltino genetisch zeer interessant!

Lakzwart, een top instelling en zeer veel talent voor het verzamelde werk. Dat kenmerkt Kaiser Weltino in een notendop.

Vader Dante Weltino is een stempelhengst in wording.
Dante Weltino werd reservekampioen op de Oldenburgse hengstenkeuring, hij wist zich als jong paard tweemaal te plaatsen voor het Bundeschampionat en schoot vervolgens door naar de wereldtop in de Grand Prix.
Met amazone Therese Nilshagen is hij inmiddels een steunpilaar van het sterke Zweedse team. Op het EK leverde dat teambrons en op de WEG in Tyron een 4e plaats met het team op. Zowel de vader, de grootvader en overgrootvader van Dante Weltino hebben de Grand Prix dressuur bereikt. 

De moeder van Kaiser Weltino, elite sport (dress) prok merrie Florenca is een jonge moeder. Haar eerste nakomeling Jack Sparrow (v. Expression) was smaakmaker op de hengstenkeuring van 2017 en inmiddels verkocht aan Andreas Helgstrand.
Kaiser Weltino is de tweede nakomeling van Florenca, waarna de merrie is uitgebracht in de sport en inmiddels Z2 geklasseerd. Florenca wordt nu weer ingezet voor de fokkerij.
Moedersvader de preferente Vivaldi is een koning onder de dressuurhengsten en heeft net als Dante Weltino een fantastisch meewerkend karakter die we ook terug zien bij Kaiser Weltino.

Grootmoeder Antine-Nomia elite sport (dress) prok is zelf Z2 dresuuur en half zus van Wrigley (v. Son De Niro) die internationaal Grand Prix loopt onder SHARON MCCUSKER (USA).

Grootvader Negro is preferent en bij leven reeds een legendarische topvererver. Onder Anne van Olst liep Negro op het hoogste niveau (Zware Tour), met een ongekend talent voor Piaffe en Passage en natuurlijk een ongekende instelling.

Kaiser Weltino zijn pedigree is dus opgebouwd uit een moederlijn en stempelhengsten met geweldig meewerkende karakters, leergierigheid, werklust, balans en de grote mogelijkheden tot schakelen en sluiten. Kaiser Weltino scoorde dan ook een 9.5 op rijdbaarheid en bewerkbaarheid tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek. 

Onder het zadel van Nars Gottmer werd Kaiser Weltino reserve kampioen van Overijssel 2023 en daarmee gekwalificeerd voor het NK in de klasse ZZ-Licht. 

Uit zijn eerste jaargang werd reeds een hengst aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. 
Zijn kinderen vallen op door hun meewerkend karakter en werkwilligheid. 

Onderzoekrapport:
Kaiser Weltino is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf beweegt de
hengst lichtvoetig met een ruim voldoende tot goede ruimte en een achterbeen dat goed te bewerken is. De galop is bergop, gedragen en ruim voldoende van ruimte. Kaiser Weltino beweegt met veel souplesse, een ruim voldoende houding en een zeer goede balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Kaiser Weltino veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Kaiser Weltino kan rijdbaarheid, instelling en het vermogen tot sluiten/verzamelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. 

WFFS vrij
  

 

 

 

Details

Categorie
Hengsten
Kleur
Zwart

Geslacht
Hengst

Geboorte jaar
2015

Stokmaat
169 cm

Aanvullende info

Foto's

Video's

Pedigree

KAISER WELTINO

201505826

DANTE WELTINO

DE433331023807

DANONE I

DE431316836500

DE NIRO

31 0590093 erkend

WELL DONE

DE331312304690

RIHANNA

DE433330461303

WELT HIT II

33 8316292 keur

RICONESS

DE333330534293

FLORENCA

201004094 elite preferent sport-(dr) prok

VIVALDI

02.11011 preferent

KRACK C

92.5860

RENATE-UTOPIA

98.06269 ster preferent prestatie d-oc

ANTINE-NOMIA

05.00299 elite preferent sport-(dr) prok

NEGRO

95.2451 preferent

PINOMIA

97.02282 ster preferent prestatie