Houston keur

DÉ LEVERANCIER VAN DRESSUURPAARDEN MET EEN GOED ACHTERBEENGEBRUIK.

Houston is een bewezen dekhengst en is één van de bekendste nakomelingen van Belisar. Houston staat bekend om zijn fantastisch achterbeengebruik dat hij vrijwel zonder uitzondering doorgeeft aan zijn nakomelingen. Zijn nakomelingen zijn zeer succesvol in de sport en op de keuringen. Daardoor heeft hij in 2006 het predikaat "keur" toebedeeld gekregen.

 

De moeder van Houston is de preferente merrie Ciola, die afstamt van Pion. Op de hengstenkeuring van 2011 maakte een Wynton uit een dochter van Ciola grote indruk en werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. De tweelingzus van Ciola is Z-dressuur.

Als 4-jarige wist Houston onder Willem jan Schotte de hengstencompetitie te winnen. Houston presteerde zeer verdienstelijk in de Lichte Tour zowel met Seth Boschman als met Annemieke Vincourt. Een blessure maakte een voortijdig einde aan zijn sportcarrière.

Goedgekeurde nakomelingen: - Broere Valdez, mv. Jazz goedgekeurd bij KWPN - Texas, mv. Pinkus goedgekeurd bij Canadian Warmblood Horse Breeders Association - Sam Sam mv. Zandigo, goedgekeurd in Denemarken - Allegria of Esbi,mv Holland`s golden boy, goedgekeurd bij A.E.S.

Vele nakomelingen in de sport o.a. op het hoogste niveau. Radetzky, Grand Prix - Marjan van der Jagt Fab, Grand Prix- Carissa Coscolluela Nicky, Grand Prix- Jodie Lister Selmer, Grand Prix.

In de fokkerij van vandaag de dag is het achterbeengebruik zeker een aandachtspunt. Houston kan dus nog veel betekenen voor de hedendaagse fokkerij!

Houston is de grondlegger van ons hengstenstation. Wat hebben wij aan deze grootheid veel te danken. Met zijn uitzonderlijk bewegingsmechanisme maakte hij zichzelf en ons bedrijf groot. Op zijn overlijden eind 2016 kwamen zeer veel reacties uit binnen- en buitenland.

Alleen beschikbaar middels diepvriessperma.

Details

Category
Hengsten
Colour
Vos

Gender
Hengst

Year of birth
1989

Height
166 cm

Sperm available
Diepvries

Additional terms

Images

Pedigree

HOUSTON

BELISAR

SAROS XX

CHARLOTTOWN XX

SAYONARA XX

SINTHIA

NORMAND

CIETA

CIOLA

PION

ABGAR XX

IRMA LA DOUCE

VIOLA

PAPILLON

NIENKE