Mac Madison goedgekeurd bij het NRPS!!!

21 mei 2021

Mac Madison goedgekeurd bij NRPS

STUIFZAND – De NRPS hengstenkeuringscommissie heeft tijdens een advieskeuring bij Riekus en Ilonka Veninga het groene licht gegeven aan de interessant gefokte 4-jarige dressuurhengst Mac Madison, stokmaat 1.73 m.

Mac Madison heeft Ferdinand als vader. Deze zoon van Vivaldi uit een merrie van Havidoff x Wolfgang uit de Kieni stam is Prix St. Georges geklasseerd, en is verkocht naar Rusland. 

De moeder van Mac Madison, Elsarina, is een elite, preferente merrie van Jazz uit een elite, prestatie-sport merrie (Z2 dressuur) van Flemmingh x Nabuur, en zij vertegenwoordigt de Karla-stam. Deze stam staat bekend om de vele goede sport- en fokpaarden. Uit de directe lijn komen de ggk hengst Transvaal en nog twee aangewezen hengsten bij het KWPN en de bij het AES gekeurde Griffin. Verder in de moederlijn nog vier elitemerries, een keurmerrie, vijf stermerries, een prestatie-fok merrie en twee preferente merries. Uit de directe stam komen zowel dressuur- als springpaarden, nationaal tot op niveau Prix St. Georges en 1.40 m springen.

Ook de ggk. hengsten Mr. Blue, Zucarlos, Nabuur en de NRPS-hengst Haico komen voort uit de Karla-stam.

Mac Madison is de derde nakomeling van Elsarina; de eerste twee lopen net in de sport. Als veulen was Mac Madison reserve Nationaal kampioen; een jaar later werd zijn moeder derde van Nederland op de NMK van het KWPN. Grootmoeder Sarina was als 7-jarige Nationaal kampioen en is de grootmoeder van de ggk hengst Blue Hors Kingston.

De commissieleden spraken hun waardering uit over het mooie exterieur, schitterende type, imposante optreden en de overtuigende uitstraling van de hoogbenige Mac Madison. De stap is goed, in draf plaatst de hengst het achterbeen goed onder de massa en met een aansprekend voorbeengebruik. De galop is mooi bergop gesprongen.

De fokkers van Mac Madison is J. Zeewuster uit Sleen, tevens eigenaren samen met Riekus en Ilonka Veninga uit Stuifzand.

https://nrps.nl/database/528003201701688-mac-madison