McLaren

Een 10 van gastruiter Philipp Hess in Pavo Cup Finale

McLaren is een dynamische, prachtige en bewegings-sterke zoon van de Oldenburg-kampioenshengst en Burgpokal-finalist Morricone uit een moeder van Sir Donnerhal I - Akzent II.

McLaren imponeert met zijn elastische, lichtvoetige bewegingen en afdruk van het achterbeen. Onder het zadel beschikt hij over ontzettend veel balans, go en een ongecompliceerde, werkwillig karakter. Hij sloot het KWPN verrichtingsexamen af met 83,5 punten. In het rapport prees de jury zijn bereidwilligheid, hiervoor kreeg McLaren een 9. Zijn ongecompliceerde karakter en zijn bereidwilligheid ontlokte McLarens amazone tijdens de verrichtingstest, Astrid Reinders, de woorden: "Een abnormaal lieve hengst!" McLaren kreeg een 8,5 voor de stap en ook voor de souplesse, houding en balans en voor zijn aanleg als dressuurpaard. Voor zijn draf en galop scoorde de hengst een 8.

Het afgelopen jaar was McLaren een opvallende verschijning in de dressuurpistes. Onder Dinja van Liere haalde de hengst met glans de finale van de Paco Cup voor vierjarige paarden. In de voorronde scoorde McLaren 88,8 punten en kwam bij de beste drie die door gastruiter Philipp Hess werden getest. Hess was super enthousiast over het gevoel dat McLaren hem gaf. De Morrico-zoon kreeg als enige de ultieme 10 van Hess! McLaren won uiteindelijk het zilver. Hij was de beste KWPN-hengst bij de vierjarigen.

Ook in de hengstencompetities was McLaren niet te kloppen. Met 95 punten en 10-en voor de draf en harmonie werd de hengst de overtuigende winnaar van de eerste wedstrijd. Ook won hij in handen van Dinja de tweede wedstrijd, nu met 90 punten. De juryleden van de hengstencompetities spraken met louter superlatieven. Ze waren niet alleen lovend over zijn bewegingen, maar ook over zijn werkwilligheid, harmonie en balans.

Vader Morricone werd in 2014 Oldenburgs kampioenshengst en dressuurwinnaar bij zijn hengstenproef in 2015 en 2016. Op slechts 7-jarige leeftijd was hij een van de hoogst geplaatste finalisten in de Nürnburger Burgpokal. Aan moederszijde verzekert hij zijn uitstekende erfenis met twee Grand Prix hengsten, Rubin Royal en De Niro.

McLaren’s moeder, de Staatspremie en Elite merrie Samatha, bracht al de succesvolle Inter I merrie Fiolina van Nadine Kraus en het in Amerika active Prix St.Georges-paard Tokayer van Amy Swerdlin. Samatha is de zus van de succesvolle Inter I paard Sumpatico en het ZZ-Zwaar paard Souverän’s Parade. Moedersvader Sir Donnerhall I, Hauptprämiensieger, Oldenburger Landskampioen, Bundeschampion en vicewereldkampioen, behoort tot één van de meest gewilde verervers van Duitsland. Met Akzent II wordt de pedigree van McLaren afgerond met nog een topvererver, meer dan 50 nakomelingen zijn succesvol tot en met Grand Prix Niveau.

McLaren kan een bijdrage leveren aan de bloedspreiding en kan daarnaast elegantie, lichtvoetigheid en instelling toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. Officieel worden de eerste veulens in 2022 in Nederland. Maar dit jaar had de hengst al enkele nakomelingen en dat waren rassige, fijn bewegende veulens.

Goedgekeurd bij KWPN, Oldenburg.

WFFS Negatief/Geen drager van het gen

Video's

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Bruin
Geboortejaar
2017
Stokmaat
169 cm

Stamboek

Vader
Morricone
Moeder
Samantha
Vader van de moeder
Sir Donnerhall I
Stamboek + nr
KWPN (DE433330318417)

Pedigree