Mauro Turfhorst

Reservekampioen van het verrichtingsonderzoek!

Mauro Turfhorst is een zwarte parel die als driejarige al erg positief opviel op de hengstenkeuring in Den Bosch. Tijdens het voorjaarsonderzoek '21 in Ermelo maakte hij de hooggespannen verwachtingen helemaal waar. Hij slaagde met 84 punten en werd hiermee de reservekampioen van het KWPN verrichtingsonderzoek. Voor de stap kreeg hij een 8 en voor de andere onderdelen allemaal een 8,5.

De verrichtingsjury was lovend over de verrichting van Mauro: “De hengst loopt altijd berg op en heeft een mooi silhouet. Hij heeft een heel fijn karakter, is werkwillig en denkt altijd goed mee. In draf loopt hij altijd naar boven, met een mooie voorbeen techniek. Daarbij zoekt hij altijd de hand van de ruiter op. In deze gang geeft hij een mooi, aansprekend beeld. In galop heeft hij een mooie sprong en is altijd berg op. De hengst denkt altijd voorwaarts, heeft veel balans en kan goed schakelen. In stap heeft hij direct ontspanning en heeft een grote overstap, hij komt goed tot schreiden.” Mauro Turfhorst kreeg de volgende cijfers: Stap: 8, Draf: 8,5, Galop: 8,5, Souplesse: 8,5, Houding & Balans: 8,5 Rijdbaarheid en Instelling: 8,5, Aanleg als dressuurpaard: 8,5.

De verrichtingstopper vervolgde zijn opleiding bij Dinja van Liere. Dinja stuurde Mauro Turfhorst in de zomer van 2021 met 87,8 punten naar de achtste plaats in de finale van de Pavo Cup voor vierjarige paarden. De hengst kreeg onder meer een 9 voor de galop, een 8,8 voor de totaal indruk en twee keer een 8,7 voor de stap en de draf.

In de eerste twee wedstrijden van de KWPN hengstencompetitie werd Mauro Turfhorst twee keer derde met 88 en 85 punten. En in de laatste wedstrijd werd hij tweede met 85 punten. Over de totaalindruk zegt de jury: “Het is een compleet paard met drie goede gangen. Het paard heeft uitstraling.”

De zwarte hengst stamt af van de Grand Prix-hengst GLOCK’s Zonik die onder Edward Gal driemaal Nederlands kampioen werd in de Zware Tour en team zilver won op het EK in Rotterdam.

De moeder van Mauro is Hidaylia. Zij is een stermerrie van Negro uit de voorlopige keurmerrie Daylia van Scandic. Dan volgt in de pedigree Gribaldi en Nimmerdor. Kortom vijf topsport hengsten op rij die garant staan voor de ijzersterke bloedopbouw.

Mauro Turfhorst komt uit de beroemde prestatie- en predikaatrijke Daula-stam (Merrielijn 31, fokfamilie 20). Zijn moeder is de elegante, langgelijnde Negro-merrie Hidaylia .

Uit de directe moederlijn komen de Lichte Tour-merrie Vivalia (v. Biotop), de Grand Prix-merrie Cavalia (v. Sir Donnerhall I), de KWPN goedgekeurde hengsten Farmer (v. Voltaire), Jimtown (v. Darco) en Pardon (v. Weyden).

Verder stammen de KWPN goedgekeurde hengsten Majesteit (v. Ishan xx), For Gribaldi (v. Gribaldi), Safarie (v. Farn) en de Grand Prix-hengst Hierarch (v. Cocktail) uit de merrielijn van Mauro Turfhorst. Daarnaast komen ook de hengsten Janeiro Platinum (v. Sezuan), goedgekeurd bij DWB en Old., Gershwin (v. Vivaldi), AES gekeurd en Inter I actief, Norton L (v. Nimmerdor), ggk in Westfalen, Jazzman (v. Jazz), in Oldenburg gekeurd en Caratino Z (v. Calvaro Z) in Rusland gekeurd.

Ook veel sportpaarden komen uit de beroemde Daula-stam. Acht paarden zijn Grand Prix geregistreerd en vier hebben het hoogste niveau in het springen behaald. Ruim 20 paarden lopen of liepen op Inter I-niveau.

De eerste nakomelingen van Mauro Turfhorst worden die seizoen verwacht.

Goedgekeurd bij KWPN.

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Zwart
Geboortejaar
2017
Stokmaat
170 cm

Stamboek

Vader
Zonik
Moeder
Hidaylia
Vader van de moeder
Negro
Stamboek + nr
KWPN (528003201700590)

Pedigree