Mac Madison

Smaakmaker Mac Madison is een bloedmooie zoon van de hengst Ferdinand. 

Als veulen was hij reeds de publiekslieveling en werd reserve kampioen van Nederland. 

Op de KWPN hengstenkeuring 2019/2020 was hij wederom één van de smaakmakers. Als een balletje elastiek met veel front, allure en ongekende gummie kreeg hij keer op keer de handen op elkaar. 

Enkele citaten:

* Cat.nr 378 (Madison) ging aan de longe als een koning door de baan en deed dat vandaag weer. ( bron: horses)

* De Ferdinand-zoon Madison van mede-fokker Jan Zeewuster en mede-geregistreerden Riekus en Ilonka Veninga heeft dezelfde grootmoeder als de KWPN-goedgekeurde hengst Blue Hors Kingston (v. Glock`s Toto jr) en had de nodige fans op de tribune. Hij staat goed in het rechthoeksmodel en heeft veel front. In beweging viel hij op met zijn goede lichaamsgebruik en souplesse. (bron: KWPN magazine)

Vader Ferdinand
Ferdinand schopte het op de KWPN Hengstenkeuring van 2013 tot de kampioenskeuring en werd in de KWPN Select Sale voor 160.000 euro aangeschaft door Nico Witlox, de vader van Mirelle. In het KWPN Voorjaarsonderzoek van dat jaar was hij met 85 punten één van de opvallendste hengsten en maakte indruk met zijn extra galoppade en houding & balans, die werd beoordeeld met negens.

In maart 2017 maakte Ferdinand zijn Prix St. Georges-debuut met bijna 69%. Zijn amazone gaf toen aan Ferdinand spaarzaam in te zetten. Van Kemenade-Witlox werd dat jaar aan haar schouder geopereerd en reed Ferdinand pas een jaar later weer de ring in, maar sloot dat rentree wel direct winnend af. Begin 2019 maakte Van Kemenade-Witlox bekend dat Diederik van Silfhout de teugels gedeeltelijk had overgenomen, om hem voor te bereiden op het Grand Prix-werk, echter voor het zover kwam werd Ferdinand verkocht naar Rusland.

Moeder Elsarina
Elsarina stamt af van dressuurlegende Jazz. Elsarina liep een hoge EPTM test en is Elite Prok. 
Grootmoeder Sarina (v. Flemmingh) is Nationaal kampioene KWPN en Elite, pref, prok, sport (dress). Daarnaast is zij grootmoeder van de KWPN goedgekeurde hengst Blue Hors Kingston en merrie Erina (v. Houston) die onder Karen ten Veen- Zeewuster ZZ-zwaar start. 

Op de kwpn hengstenkeuring 2020/2021 werd Nyandro JZ (v Geniaal) uit Elsarina aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.  

Het eerste veulens van Mac Madison zijn in 2021 geboren. Ze hebben uitstraling, fron en veel houding. Ze bewegen lichtvoetig en kunnen makkeljk schakelen. 

 

Mac Madison is goedgekeurd bij het NRPS en KWPN aangewezen. 

Video's

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Zwartbruin
Geboortejaar
2017
Stokmaat
171 cm

Stamboek

Vader
Ferdinand
Moeder
Elsarina
Vader van de moeder
Jazz
Stamboek + nr
KWPN (528003201701688)

Pedigree