Lord Romantic

LORD ROMANTIC

Goedgekeurd KWPN najaarsonderzoek 2019. 

Deze prachtig gemodelleerde hengst liet een mooie evenwichtige verrichting zien. 
Hij heeft een zeer goede instelling en enorm veel beentechniek. 

Tijdens de 'hengstencompetitie' 2020/2021 liep lord Romantic, top voorgesteld door Saskia van Es, naar een 2e plaats met een 9 voor de draf en een 9 voor harmonie. 

Afstamming:
Lord Romantic is een zoon van Don Romantic, die in 2010 Hengst van het Jaar was in Denemarken. Op zijn beurt heeft hij de recent overleden stempelhengst Don Schufro als vader, die in de sport furore maakte met onder andere de olympische bronzen teammedaille onder Andreas Helgstrand.
De moeder van Lord Romantic, Veroniek, stamt af van Grand Prix-hengst Krack C, die in de dressuurfokkerij veel invloed heeft gehad. Zij klasseerde zich in het Z2-dressuur en haar moeder Normiek (v.Hitchcock) wist nog meer goede sportpaarden voort te brengen. Zo is ze de moeder van een ZZ-Zwaar-paard van Apache en Z-dressuurpaarden van Tolando en Gribaldi. Normiek is de halfzus van het Lichte Tour-paard Donzel (v.Zeoliet) en hun moeder Termiek (v.Onyx) is daarnaast de (over)grootmoeder van een groot aantal sportpaarden.

Onderzoekrapport:
Lord Romantic is een evenwichtige, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte en souplesse. De galop is bergop met een goede ruimte en een goede beentechniek. Lord Romantic beweegt met ruim voldoende houding, veel tot zeer veel balans en een goede souplesse. Als dressuurpaard heeft Lord Romantic veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

WFFS geen drager

Verrichtingscijfers
Stap 8, Draf 8, Galop 8.5, Souplesse 8, Houding en balans 8, Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8.5, Aanleg als Dressuurpaard 8

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Bruin
Geboortejaar
2016
Stokmaat
169 cm

Stamboek

Vader
Blue Hors Don Romantic
Moeder
Veroniek
Vader van de moeder
Krack C
Stamboek + nr
KWPN (528003201604803)