Kaiser Weltino

Kaiser Weltino genetisch zeer interessant!

Lakzwart, een top instelling en zeer veel talent voor het verzamelde werk. Dat kenmerkt Kaiser Weltino in een notendop.

Vader Dante Weltino is een stempelhengst in wording.
Dante Weltino werd reservekampioen op de Oldenburgse hengstenkeuring, hij wist zich als jong paard tweemaal te plaatsen voor het Bundeschampionat en schoot vervolgens door naar de wereldtop in de Grand Prix.
Met amazone Therese Nilshagen is hij inmiddels een steunpilaar van het sterke Zweedse team. Op het EK leverde dat teambrons en op de WEG in Tyron een 4e plaats met het team op. Zowel de vader, de grootvader en overgrootvader van Dante Weltino hebben de Grand Prix dressuur bereikt. 

De moeder van Kaiser Weltino, elite sport (dress) prok merrie Florenca is een jonge moeder. Haar eerste nakomeling Jack Sparrow (v. Expression) was smaakmaker op de hengstenkeuring van 2017 en inmiddels verkocht aan Andreas Helgstrand.
Kaiser Weltino is de tweede nakomeling van Florenca, waarna de merrie is uitgebracht in de sport en inmiddels Z2 geklasseerd. Florenca wordt nu weer ingezet voor de fokkerij.
Moedersvader de preferente Vivaldi is een koning onder de dressuurhengsten en heeft net als Dante Weltino een fantastisch meewerkend karakter die we ook terug zien bij Kaiser Weltino.

Grootmoeder Antine-Nomia elite sport (dress) prok is zelf Z2 dresuuur en half zus van Wrigley (v. Son De Niro) die internationaal Grand Prix loopt onder SHARON MCCUSKER (USA).

Grootvader Negro is preferent en bij leven reeds een legendarische topvererver. Onder Anne van Olst liep Negro op het hoogste niveau (Zware Tour), met een ongekend talent voor Piaffe en Passage en natuurlijk een ongekende instelling.

Kaiser Weltino zijn pedigree is dus opgebouwd uit een moederlijn en stempelhengsten met geweldig meewerkende karakters, leergierigheid, werklust, balans en de grote mogelijkheden tot schakelen en sluiten.

Onderzoekrapport:
Kaiser Weltino is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf beweegt de
hengst lichtvoetig met een ruim voldoende tot goede ruimte en een achterbeen dat goed te bewerken is. De galop is bergop, gedragen en ruim voldoende van ruimte. Kaiser Weltino beweegt met veel souplesse, een ruim voldoende houding en een zeer goede balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Kaiser Weltino veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Kaiser Weltino kan rijdbaarheid, instelling en het vermogen tot sluiten/verzamelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. 

WFFS vrij

Genoom 102


Fokker: H. Veurink, Bergentheim

Eigenaren: Matty Marissink Stables V.O.F., De Wijk
                 Nars Gottmer, De wijk
                 Riekus en Ilonka Veninga, Stuifzand 

 

Video's

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Zwart
Geboortejaar
2015
Stokmaat
169 cm

Stamboek

Vader
Dante Weltino
Moeder
Florenca, elite sport prok
Vader van de moeder
Vivaldi, preferent
Stamboek + nr
KWPN (528003201505826)

Pedigree