For Ferrero

Exterieur:
For Ferrero is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets horizontale romprichting. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed bespierd. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is voldoende ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken, voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld en een fractie lang. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit met iets lage verzenen.

Afstamming:
De vader van For Ferrero is de tweevoudig Oldenburger kampioenshengst For Romance die met Kira Wulferding actief is in het Inter I. Zijn dochter Florentina won onder Eva Möller dit jaar het Westfaalse kampioenschap. De moeder van For Ferrero is Dubai Mllenium, een dochter van Don Crusador die in 2000 kampioen was van de Hannoveraner hengstenkeuring en in de Zware Tour actief was. De moederlijn vervolgt met een dochter van Wolkenstein II, een zoon van de legendarische Weltmeyer. Vervolgens vinden we de Calypso II-dochter Caprice, die van Landadel de in Hannover en Oldenburg goedgekeurde hengst Lambourghini Diablo en Limitless Girl bracht, die beide op 1.40m-niveau zijn geklasseerd. Hun volle broer Lomitas is eveneens bij Hannover goedgekeurd en sprong onder Toni Hassmann Grand Prix. Een halfbroer, Schwarzenegger (v.Sion) verdiende eveneens zijn goedkeuring bij Hannover en is in de Middentour geklasseerd. Een vierde zoon van Caprice, Sir Calypso (v.Sandro Hit) werd ook goedgekeurd en haar zoon Wisconti (v.Wolkenstein II) is in de Lichte Tour geklasseerd. Daarnaast is ze de grootmoeder van de in Hannover goedgekeurde hengsten Five Star (v.Florestan I), Florian (v.Florestan I), Westernhagen (v.Weltmeyer) en Floratio (v.Florencio I, Lichte Tour-dressuur) en het Middentour-paard Ferrari (v.Florestan I).

Onderzoekrapport: 
For Ferrero is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte met een goede buiging van de gewrichten. In draf heeft de hengst veel activiteit, een goed gebruik van het achterbeen, ruim voldoende ruimte en veel gedragenheid. De galop is krachtig, bergop, gedragen, ruim voldoende van ruimte met veel schakelvermogen. For Ferrero beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel houding en een goede tot zeer goede balans en toont aanleg tot sluiten te hebben. Als dressuurpaard heeft For Ferrero veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag: 
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Afstammelingenrapportage:
For Ferrero toonde een uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens.  Ze staan daarbij goed in het type van het dressuurpaard en beschikken doorgaans over veel uitstraling en een zeer sprekend hoofd. De veulens staan ruim voldoende tot goed in het rechthoekmodel en meerdere veulens zijn hoogbenig.  De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren allen goed ontwikkeld en langgelijnd. De halzen zijn goed van lengte, goed gesteld en goed bespierd. De schouder is  goed van ligging en lengte. De schoft loopt lang door. De rug en lendenen zijn correct gevormd, bij enkele veulens is het verloop van de lendenen wat strak. De croupe is over het algemeen  correct gevormd, bij enkele veulens is het kruis wat hellend maar zijn  goed van lengte.  Het voorbeen is  van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is wisselend gesteld, bij meerdere veulens is de stand duidelijk sabelbenig. Van de voorzijde gezien wordt meermalen een franse stand  geconstateerd. De kwaliteit van het beenwerk is hard. De door de eigenaar gepresenteerde veulens hadden meermalen een sabelbenig gesteld achterbeen. De stap heeft een ruim voldoende tot goede ruimte. In draf zijn de veulens lichtvoetig en hebben ze een goede ruimte en een mooie beentechniek met een bergopwaartse tendens. In galop tonen de veulens veel gemak, ruimte, schakelvermogen en kracht.

Fok/aanparingsadvies:
For Ferrero kan bijdragen aan de bloedspreiding, beentechniek, rijdbaarheid en het vermogen tot sluiten aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.
 

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Zwart
Geboortejaar
2014
Stokmaat
168 cm

Stamboek

Vader
For Romance
Moeder
Dubai Millenium
Vader van de moeder
Don Crusador
Stamboek + nr
KWPN (HANN 276431310053614)

Pedigree