Dark Rousseau

Eerste gekeurde zoon van Dettori!
Dark Rousseau
Dark Rousseau is uit de tweede jaargang van de Lichte Tour hengst Dettori, die is aangepaard met de prok en voorlopig keur merrie Westside van Rousseau. Uit de merriestam komen de Grand Prix-paarden Vitana V en Cennin en de KWPN-hengst Lantanas.

Het elegante en goed bewegende fokproduct van mevrouw Verdellen uit Hegelsom werd vorig jaar eerst goedgekeurd bij het Verband der Pferdezüchter Mecklenburg-Vorpommern. Daarna volgde de aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek bij het KWPN. In januari deed Dark Rousseau examen en slaagde met het mooie puntentotaal van 84 punten.

Bert Rutten: “Het is een aansprekende hengst met een heel mooi front. De draf is lichtvoetig met een mooi zweefmoment. Hij denkt altijd naar voren. Hij heeft een goed onderbrengend achterbeen en een mooie voorbeentechniek. Hij behoudt altijd zijn balans en tact in wendingen. De galop heeft veel afdruk, altijd berg-op met een heel mooi voorbeen en heel goed onderspringend achterbeen. Hij heeft een goede verruiming en springt goed van de vloer en maakt dan een hele mooie houding. Dark Rousseau kan goed schakelen. De stap is zuiver en direct mooi schrijdend en heeft altijd de goede ruimte.”

Dark Rousseau is de eerste bij het KWPN gekeurde zoon van Dettori, de Desperado-zoon die met hoge cijfers zijn verrichtingsonderzoek heeft afgesloten en inmiddels succesvol op Lichte Tourniveau presteert.

De moeder van Dark Rousseau is de ster, PROK-merrie Westside, een dochter van de preferente vererver Rousseau. Westside bracht de op Lichte Tour in de sport uitgebrachte Lord Leatherdale-zoon Hyatt. Grootmoeder Ratana V, een ster preferente-merrie van Flemmingh, dient als grootmoeder van meerdere sportpaarden.

De moederlijn van Dark Rousseau vervolgt met de ster, preferente, prestatie-dochter Lantana V (v. Hemmingway). Deze merrie is onder andere de moeder van de bij het KWPN-gekeurde Sir Donnerhall-zoon Lantanas en het internationale Grand Prix-paard Vitana V (v. Donnerhall) die uitgebracht werd in de sport door Stephanie Peters. Daarnaast bracht Lantana V in combinatie met Flemmingh en Jazz meerdere sportpaarden en dient ze als grootmoeder van de door het KWPN-erkende Cennin (v. Vivaldi) die succesvol in de Grand Prix is uitgebracht onder Madeleine Witte-Vrees.

Details

Geslacht
Hengst
Kleur
Zwart
Geboortejaar
2018
Stokmaat
168 cm

Stamboek

Vader
Dettori
Moeder
Westside
Vader van de moeder
Rousseau
Stamboek + nr
KWPN (528003201806534)

Pedigree